Přeskočit na hlavní obsah

Přečteno za březen 2018

Krásný den, knihomolové!

Za měsíc březen jsem přečetla pouze 4 knihy, z toho tentokrát ani jednu pohádkovou, protože malá buď neměla absolutně náladu nebo okamžitě odpadla a spinkala jak andílek. 
Přečetla jsem všechny díly (které u nás prozatím vyšly) série The Inside Out od Lisy R. Jones (tři v klasické, papírové, verzi a poslední na čtečce, bohužel)
Momentálně mám rozečtenou knihu Muffin a čaj (tuším, že jsem +- na straně 120, což znamená, že mám před sebou ještě víc jak polovinu, jupí).
Jako další mám v plánu číst rozhodně Probouzení Simona Spiera (kterého jsem na poslední chvíli odložila právě kvůli Muffinovi).
A teď už se pojďme na jednotlivé knihy podívat trochu blíže...

Název: V tvojí kůži
Anglický originál: If I Were You
Autor: Lisa Renee Jones
Počet stran: 320
Hodnocení na goodreads: 4,14/5
Hodnocení na databaziknih: 78%
Moje hodnocení: ❤❤❤❤/5
Kdy jsem četla: 2.3.2018 - 5.3.2018

To se tak člověk v noci válí v posteli, nemůže spát (i když miminko spinká naprosto předpisově) a přemýšlí o tom, čím si zkrátit čekání na krmení nebo ještě lépe, ráno. A co je na takové chvíle lepšího než jednoduchý příběh se spoustou sexu, že?
Ovšem ne že by na nás nějaká ta nemravnost vyskočila hned na první straně, tak jak je tomu například v některých knihách Nicole Jordan, tady si musíme počkat dobrou polovinu knihy, než se konečně "začne něco dít".
Hlavní hrdinka, Sara, je pro představu asi stejná husička jako Anna z Odstínů (Padesát odstínů šedi, kdyby někdo náhodou nepochopil), což se od knih tohoto žánru tak nějak očekává. Chris a Mark, naši mužní "alfa samci", jsou krásní, svalnatí, bohatí a tak trochu "ujetí" (stejně jako Christian Grey)... což se vlastně taky dalo čekat.
Takže si asi kladete otázku (kterou jsem si kladla i já), jaký je vlastně mezi těmito sériemi rozdíl? Odpověď je velice prostá... jsou to deníky ženy jménem Rebeca. Jejich objevení spustilo lavinu událostí, které se víc hodí do nějakého slabšího thrilleru než erotické romance.



Název: Sama sebou
Anglický originál: Being Me
Autor: Lisa Renee Jones
Počet stran: 336
Hodnocení na goodreads: 4,24/5
Hodnocení na databaziknih: 78%
Moje hodnocení: ❤❤❤❤/5
Kdy jsem četla: 5.3.2018 - 12.3.2018

Druhý díl je na pikantnosti, akci i posun děje, o dost bohatší než jednička. Objevují se "kostlivci" ve skříních jak Sary, tak jejího přítele (nechci ho jmenovat pro případ, že by tu byl někdo s úmyslem přečíst si sérii sám, i když už anotace druhého dílu mu tu odpověď dá...).
Začnou se stahovat mračna a chvílemi Vám při čtení mírným napětím tuhnou mimické svaly (chápejte, na pořádné mrazení v zádech máte v rukou špatnou knihu).
Konečně se odhaluje to "velké tajemství" kolem "nenormálnosti" našich alfa samců, ale zároveň vyplouvá na povrch, že se ještě pořád nejedná o to hlavní, klíčové tajemství, které má všechno změnit.
Taky události kolem Rebeky se začínají dávat rychle do pohybu a vygradují v mega pecku na konci knihy, která Vás donutí ve dvě ráno vylést z postele, vzít baterku a jít do knihovničky hledat třetí díl.



Název: Jedině s tebou
Anglický originál: Revealing Us
Autor: Lisa Renee Jones
Počet stran: 280
Hodnocení na goodreads: 4,07/5
Hodnocení na databaziknih: 75%
Moje hodnocení: ❤❤❤❤/5
Kdy jsem četla: 12.3.2018 - 19.3.2018

Tento díl se prakticky celý odehrává v Paříži, kam byla Sara tak trochu donucena odletět téměř okamžitě po událostech na konci předešlé knihy.
Okolnosti kolem případu Rebeca se začínají komplikovat a Sara má nervy na pochodu. Její přítel sice spolupracuje se spoustou soukromých detektivů a osobních strážců, ale stejně...
Taky se konečně setkáváme s velice důležitou dámou, která zásadním způsobem ovlivnila a poznamenala minulost Sařina přítele a konečně se taky dozvídáme TO tajemství věštící konec vztahu... který se samozřejmě nekoná.
I tentokrát je konec velice "napínavý", takže je jen logické sáhnout i po čtverce.



Název: Žiadne tajomstvá (SK)
Anglický originál: No in between
Autor: Lisa Renee Jones
Počet stran: 296
Hodnocení na goodreads: 4,25/5
Hodnocení na databaziknih: 64%
Moje hodnocení: ❤❤❤/5
Kdy jsem četla: 20.3.2018 - 23.3.2018

Číst ve slovenštině je pro mě docela záhul, protože ač mluvené rozumím řekla bych na jedničku s mínusem, jakmile otevřu knihu, nastává problém, který mám i u knih v angličtině - každou větu si musím v hlavě přeložit, což mi velice kazí požitek ze čtení a já nejsem schopná se začíst. To je jeden z hlavních důvodů, proč cizojazyčné knihy nečtu... ALE po asi 60-70 stranách jsem si zvykla natolik, že ke konci už bylo čtení docela zábava.
Nevím, jestli to bylo kvůli jazyku, ale přišlo mi, že celá kniha vlastně byla o ničem, s výjimkou konce (už tradičně), kde se teda semlela velká spousta věcí, až jsem byla v pokušení pokusit se přelouskat další dva díly v angličtině, protože nevypadá, že by se Ikar chystal dovydat zbytek, což je dle mého názoru velká škoda.

Vážně nesnáším, když začne nakladatelství vydávat nějakou sérii a uprostřed přestane, takže mám pak doma půlku a pokud nejsem anglický expert (což tedy nejsem ani náhodou), nikdy nezjistím, jak daná série skončila. Vadí Vám to taky?


Takové mé malé (zcela osobní) zamyšlení nad tím, proč jsou vesměs všechny knihy tohoto žánru hodnocené jako braky:
Lidé čekají něco víc, než jim erotické romány nabízí
Chtějí něco víc duchaplného, se složitým příběhem, napínavou zápletkou a x-set stránkovým vývojem postav. JENŽE erotický román o ničem z toho NENÍ! Je to kniha psaná pro ženy, které si porno raději přečtou než by se dívaly. Je to jen a pouze o sexu... přiznejte se, dámy, která má doma chlapa, který by při zasouvání dokázal recitovat Shakespeara nebo debatovat o aktuálním politickém dění? Žádná, že? Tak proč to, do prkýnka, čekáte u knih jako je "Nabíječ, Alfa samec, Rozpálený nebo třeba Hřebec"? Pokud chci nad knihou přemýšlet nebo se bát, sáhnu po úplně jiném žánru, ne? Erotický román otevřu tehdy, chci-li si udělat hezký večer ve vaně, jelikož manžel odešel s kámošema "na jedno" a děti jsou u babičky. Nečekám od něj nic víc, než navodění té správné atmosféry...


Které knihy jste za březen přečetli Vy? Jak se Vám líbily/nelíbily? Které máte rozečtené a na které se chystáte v dubnu?

Budu se na Vás těšit u dalšího článku.

Čtění zdar!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Já a FANFIKCE

Krásný den, knihomolové! Při svém asi desátém návratu k Elysejskému klíči jsem se rozhodla sepsat tento článek na téma mého vztahu (pohledu, názoru) k fanfikcím (výlučně jen ze světa Harryho Pottera, nikdy jsem nečetla nic jiného ani mne to nějak zvlášť neláká). Všeobecně se ve svém okolí setkávám buď s absolutní neznalostí nebo s názorem, že fanfikce je pouze sprosté vykrádání již existujících děl a ten, kdo je píše nebo čte, by se měl stydět.  Já měla dřív stejný názor, než se mi podařilo proniknout do tohoto světa hlouběji. Přiznám se bez mučení, že jsem před manželem schovávala čtečku po celou dobu, co jsem Elysejský klíč četla poprvé.  Jenže s každou další stránkou se můj názor měnil. Teď, po pár letech "sbližování", můžu bez obav říct, že existuje HNED NĚKOLIK   fanfikcí, které se mi líbí DALEKO VÍC než původní originál. Jsou to milionkrát poutavější příběhy s naprosto úžasnými zápletkami, originálním pojetím magického světa, mnohem smysluplnějším průběhe

Skleněný trůn Tag!

Krásný den, knihomolové! Jako omluvu za mou nevalnou aktivitu za posledních pár týdnů jsem si pro Vás připravila další TAG. Tentokrát je tématem Skleněný trůn , protože nedávno vyšla Věž úsvitu, přišlo mi to takové symbolické ;) Na tento konkrétní TAG jsem narazila na webu  Emie´s Nook , přeložila si ho, trochu poupravila podle svých představ a pracovala na něm opravdu dlouho, protože je jednak docela obsáhlý, jednak bylo pár otázek opravdu záludných a mě dalo nemalou práci přijít s odpovědí. Přesto jsem si každou chvíli s ním opravdu užila a doufám, že Vám se bude líbit. Tak jdeme na to! Lysandra: Kniha, jejíž česká obálka je hezčí než ta zahraniční Úplně jako první mě napadla kniha Štěstí ve stínech od Lynn Flewelling (první díl série Noční běžci), protože tu obálku strašně miluju, a potom, co jsem zjistila, jaký byl originál, jsem opravdu moc vděčná za to, že udělali novou. Abraxos: Kniha, která je lepší zevnitř než zvenčí Opět další úplně jednoduchá otázka

Pár faktů o mé maličkosti...

Krásný den, knihomolové! Sepsala jsem pár faktů ohledně mé maličkosti, abych Vám alespoň trochu přiblížila "svět, ve kterém žiju" aneb malé pootevření dveří mé duše pro ty z Vás, které by to třeba zajímalo.  FAKT č.1 Jsem prvorozená dcera, u které rodiče projevili naprosto "neobyčejnou kreativitu" a dali mi jméno po mé mámě, tedy Pavla (jen tak mimochodem náš malý rodinný vtípek: moje máma je Pavla, já jsem Pavla a můj manžel je Jaroslav, jeho máma se jmenuje Pavla a táta Jaroslav... umíte si představit, jak "úžasné" je sejít se v jedné místnosti?).  FAKT č.2 Je mi 25let . Narodila jsem se pár dní před Vánocemi (konktérně 15.) a považuju prosinec za nejkrásnější období v roce (spolu s podzimem, samozřejmě). FAKT č.3 Mám půlroční dceru Zoe a manžela Jaroslava , který je mou první láskou (nepočítám ty nevinné lásky ze školky a prvního stupně základky, kdy se každý vodil za ručičku chvilku s tím a chvilku s tím a připadal si strašlivě dospěle), s